RU  UA

Протистояння "чотирьох" армій Росії: як Кадиров і Пригожин борються за владу

Після початку війни в Україні вплив у Росії опинився в руках чотирьох людей, які мають свою армію. Двоє з них – голова Чечні Рамзан Кадиров та "кухар" Путіна Євген Пригожин, які, розуміючи, що Росія програє на українському фронті, використовують війну, щоб здобути владу.

Про це в ефірі програми "Руно.Війна" на Апострофі TV розповів політтехнолог Михайло Шейтельман.

"До 24 лютого головним ресурсом у Росії були гроші, і тільки у президента була ще й влада, а решта мірялася грошима. А зараз раптом виявилося, що ситуація змінилася. Всі ці люди, Абрамовичі, Фрідмани та інші, які ще нещодавно були впливовими людьми де вони? А все тому, що в сьогоднішній Росії єдине, що важливо, це скільки у тебе військових і військової техніки. А військові є не у багатьох, вони є у Кадирова, у Пригожина, у самого Путіна, але вони вже неабияк пошарпані на війні в Україні, в основному у нього тепер мобілізовані, тобто так собі у нього армія, і у Золотова Росгвардія. Ось чотири армії, і це з відомих. Можливо, у ФСБ ще є велика армія, але там незрозуміло, з ким вони і що вони", – пояснює Шейтельман.

За його словами, Кадиров і Пригожин розуміють, що Росія програє на полі бою і прагнуть використати війну, щоб здобути владу.

"Вони не зацікавлені в продовженні цієї війни. Вони зацікавлені в ній поки, щоб піднімати свою значимість, але як тільки вони отримають реальну владу, що, можливо, вже не за горами, вони з цією війною закінчуватимуть. Їм війна потрібна як трамплін, щоб самим злетіти всередині цієї російської системи, щоб розчавити всяких Шойгу, Патрушевих і так далі й зайняти їхнє місце. А далі, навіщо їм ця війна. Для таких людей війна – це соціальний ліфт", – зазначив політтехнолог.

Як раніше повідомляв "Апостроф", у власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин провів зустріч із ув'язненими, які втратили кінцівки на війні в Україні. Їх мають намір поставити на протези та відправити назад на забій.