RU  UA

Просто так вони не підуть: з'явилися подробиці ймовірної втечі окупантів з Херсона

Окупанти утримуються на правому березі Дніпра з останніх сил, щоб якнайбільше розграбувати. Видно, що вони готуються до повного виходу з Херсона, проте варто очікувати на провокацію з боку росіян, але суттєві вуличні бої малоймовірні.

Про це розповів депутат Херсонської облради Сергій Хлань у ефірі Апостроф TV.

"Окупанти не можуть утримуватися на правому березі Дніпра. У них суттєво пошкоджена логістика, вкрай утруднена доставка боєприпасів, палива та підкріплення. Вони навіть поранених не можуть оперативно евакуювати. Всі лікарі та клініки перейшли на лівий берег", - розповів він.

Хлань додав, що окупанти утримуються на правому березі з останніх сил, щоб розграбувати якнайбільше. Грабують усе, до чого дотягнуться. У тому числі музейні експонати, навіть є повідомлення, що вони демонтували пам'ятник Суворову.

З його слів, палива на заправках Херсона немає і не буде. У супермаркетах полиці порожні, і нового завезення не буде. Немає зв'язку, немає інтернету. Зв'язок із людьми на місцях вкрай утруднений. Видно, що окупанти готуються до повного виходу з Херсона.

Читайте також: Коли ЗСУ звільнять Херсон: у США дали оптимістичний прогноз

"Просто так вони не підуть. Буде провокація з боку рашистів, але суттєвих вуличних боїв я б не чекав, оскільки у них суттєво пошкоджена логістика, вони просто не можуть відправити своїх поранених на лікування. Ми розуміємо, що для рашистів вуличні бої призведуть до тому, що вулиці Херсона будуть просто завалені 300 російськими. Плюс немає палива і БК. Немає можливості вести тривалі вуличні бої", - пояснив депутат Херсонської облради.

Хлань додав, що росіяни замінували дамбу Каховську ГЕС, але повідомлення про це, на його думку, скоріше для нагнітання ситуації та інформаційного впливу. Якщо вони її підірвуть, то самі себе затоплять на лівому березі Дніпра, куди вони зараз поспіхом переміщуються.

Як повідомляв "Апостроф", під виглядом евакуації мирне населення Херсона просто депортують, а через невдачі у військових діях серед колаборантів наростають панічні настрої, і вони масово вивозять свої сім'ї, прикриваючись херсонцями.