RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

У листопаді українцям виплатять по 3000 гривень: кому нададуть

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України з 1 листопада відкриває рахунок для допомоги за кошти донорів евакуйованим громадянам, а також мешканцям звільнених територій.

Про це повідомили у Мінреінтеграції.

За кошти, які надходитимуть на гуманітарний рахунок у Національному банку, відбуватиметься надання грошової та гуманітарної допомоги евакуйованим українцям та мешканцям звільнених територій.

Читайте також: Як надіслати адресну допомогу на звільнену територію: у Кабміні дали відповідь

Кошти видаватимуться обласним військовим адміністраціям на закупівлю продовольства, одягу, ліків, а також евакуацію громадян та облаштування місць їхнього компактного розміщення.

Разові екстрені виплати становитимуть 3000 гривень для дітей та особам з інвалідністю, решту всіх категорій отримають через "Укрпошту" по 2000 гривень.

Як отримати кошти у деокупованих населених пунктах:

На деокупованих територіях місцеві органи влади протягом 7 днів мають надати інформацію до обласних військових адміністрацій про кількість осіб, які проживали на момент звільнення територій від загарбників. Ця інформація передається до Мінреінтеграції. Відомство спільно з Міноборони затверджує перелік деокупованих населених пунктів та протягом 2 днів перераховує кошти "Укрпошті", яка протягом 5 днів має здійснити всі виплати.

Як отримати кошти евакуйованим до інших регіонів:

За 3 дні до відправлення евакуаційного поїзда "Укрпошта" на підставі відомостей від "Укрзалізниці" передає Мінреінтеграції інформацію про кількість осіб, що евакуюються, та орієнтовну суму коштів. Протягом 2 днів відомство перераховує кошти, які протягом 5 днів мають виплатити евакуйованим.

Нагадаємо, що мешканцям деокупованої частини Харківської області безкоштовно доставляють продукти харчування .