RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

На війну в Україну масово відправляють "зеків" зі СНІДом та гепатитом С: фото

Близький до кремлівського ватажка Володимира Путіна пітерський підприємець Євген Пригожин, який опікується ПВК "Вагнера", гонить на війну з Україною російських карних злочинців. Беруть не лише вбивць та ґвалтівників, а й масово почали рекрутувати ув'язнених із тяжкими інфекційними захворюваннями, зокрема ВІЛ та гепатит C.

Про це повідомляє ГУР МО України.

"Бійців" із такими захворюваннями позначають відповідними браслетами на руках: червоні браслети за наявності ВІЛ, і білі - у разі гепатиту С. Таких людей у російських військах стає дедалі більше.

Лише з однієї виправної колонії №5 у селищі Металлострой Ленінградської області, у ПВК "Вагнер" було "мобілізовано" більше сотні ув'язнених із підтвердженим ВІЛ або гепатитом С.

Читайте також: Звичайних зеків мало? Кухар "Путіна" завербував на війну в Україні людожера

Інші російські бійці, змушені служити поряд із "заразними" інфікованими, обурені цим фактом. Крім того, російські медики системно відмовляються надавати допомогу пораненим із гепатитом чи ВІЛ.

"В Україні вже виявлено полонених бойовиків з ВІЛ та гепатитом, які підтверджують інформацію про масове "рекрутування" інфікованих ув'язнених у ПВК "Вагнер", - зазначили в ГУР.

Раніше "Апостроф" показував відео знищення холодноярцями найманців ПВК "Вагнера", один з яких хрестився в очікуванні атаки.