RU  UA

Чому Україна не піде на переговори з Росією: експерт назвав кілька причин

Політологи пояснили, чому переговори Росії та України неможливі у найближчій перспективі.

Про це в ефірі Апостроф ТV розповів доктор політичних наук Вахтанг Маїсая.

Читайте також: Він завжди бреше: чому перемовини Путіна з Україною приречені на провал

Він зауважив, що хоч глава МЗС РФ Сергій Лавров та речник президента РФ Дмитро Пєсков заявляють про можливі переговори із Заходом щодо України, однак жодних предметних переговорів із ними не буде. У першу чергу, через те, що російська військова перевага в Україні вже нівельована.

"Ми бачимо це, зокрема, за ударами по окупаційній базі в Севастополі, внаслідок яких путінська Росія втрачає своє обличчя. З ними навіть формальні "союзники" намагаються не розмовляти та триматися на дистанції - Китай, наприклад. Відомо, що до Вірменії не пускають одного з головних кремлівських пропагандистів - Маргариту Сімоньян. Навіть держави Центральної Азії розвернулися до Путіна спиною", - наголошує експерт.

Він переконаний, що за такого бажання Кремля провести переговори - потрібно взяти до уваги всі умови української сторони.

"Якщо Путін хоче переговорів, він має сідати за стіл та приймати всі умови, які висуває президент України. Хоча зараз домовлятися із цими вбивцями та терористами взагалі немає сенсу", - зазначив Вахтанг Маїсая.

Нагадаємо, раніше експерт-міжнародник заявив, що про "тріщину" у підтримці України з боку міжнародних партнерів не йдеться.