RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Деяким українцям період навчання не зарахують до страхового стажу

Період навчання у вузі на денному відділенні входитиме до трудового стажу лише за період до 1 січня 2004 року – в іншому випадку, його можна "докупити", сплативши єдиний соціальний внесок.

Про це повідомляє "На пенсії".

Наголошується, що для підтвердження факту навчання у зазначені роки у Пенсійному Фонді необхідно пред'явити диплом чи свідоцтва, посвідчення та інші документи, видані на підставі архівних даних.

Читайте також: В Україні нові правила для підтвердження стажу: що треба знати пенсіонерам

Ті, хто вчився після 1 січня 2004 року можуть добровільно сплатити єдиний соціальний внесок. Для цього необхідно звернутися до органів податкової служби за місцем проживання та написати заяву про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Так, сума ЄСВ, яку доведеться заплатити, становитиме 2860 гривень на місяць. Відповідно до статті 10-ї Закону України від 08.07.2010 №2464-VІ "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", у разі одноразової сплати ЄСВ за періоди, в яких особа не підлягала загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню, її сума за кожен місяць такого періоду не може бути меншим від мінімального страхового внеску на дату укладення договору, помножений на коефіцієнт 2.

Раніше ми писали, як підтвердити стаж без трудової книжки.