RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

У трьох областях посилили графіки відключення світла: кого торкнеться

2 листопада, з 6 години ранку, у Києві, а також Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській та Полтавській областях були введені в дію графіки погодинних відключень (ГПВ). Проте вже об 11:00 у трьох областях – Сумській, Харківській та Полтавській – їх замінили на більш жорсткі обмеження.

Про це повідомляє Диспетчерський центр НЕК "Укренерго".

"На жаль, графіків погодинних відключень сьогодні для підтримки стабільної роботи енергосистеми недостатньо. Диспетчерський центр "Укренерго" змушений надати з 11:00 операторам розподільчих мереж обсяги для обмеження електропостачання всіх категорій споживачів у Сумській, Харківській та Полтавській областях. Дія графіків погодинних відключень у цих областях тимчасово припинено", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Як працювати вдома в умовах відключення електроенергії: лайфхаки

Енергетики наголосили, що ці обмеження необхідні для зменшення навантаження на мережі, підтримки стійкого балансування енергосистеми та уникнення повторних аварій після того, як електромережі України було пошкоджено російським ракетним обстрілом та атаками дронів.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні на сьогоднішній день існують два режими відключення електроенергії: плановий та аварійний. Плановий режим застосовується для стабілізації енергосистеми за спланованими графіками, а аварійні відключення неможливо передбачити і спрогнозувати, як довго вони будуть тривати.