RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Чи можливий сніг у листопаді: синоптик описав погодну картину останнього місяця осені

Деякі синоптики прогнозують сніг у листопаді, а за словами Кібальчича, останній місяць осені в Україні, ймовірно, буде теплим – територія країни буде переважно під впливом антициклонів.

Про це розповів синоптик Ігор Кібальчич, інформує METEOPROG.UA.

Він зазначив, що згідно з новими останніми розрахунками прогностичних моделей, атмосферна циркуляція в Європі розподілиться таким чином, що через північні та західні регіони проходитимуть циклони та атмосферні фронти, а центральна та східна частини Європи виявляться більшою мірою у владі зон підвищеного атмосферного тиску.

Читайте також: На Україну чекає дострокова зима: коли вже почне завалювати снігом і різко похолодає

"Територія України перебуватиме в основному під впливом антициклонів і полів підвищеного тиску із заходу та південного заходу. Очікується переважання теплих повітряних мас, тому температурне тло виявиться вищим за норму, особливо в західних областях країни", - пояснив Кібальчич.

За його словами, кількість опадів в останній осінній місяць буде нижчою за кліматичну норму на 15 – 20%, а в західній частині близьку до норми. Опади очікуються переважно у вигляді дощу, а ось формування снігового покриву з урахуванням поточних прогнозів є малоймовірним.

Раніше ми писали, якою буде зима в Україні і які місяці будуть холоднішими.