RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Новий флот дронів в Україні: що сказав Зеленський у зверненні до нації

Президент України Володимир Зеленський 5 листопада провів тригодинне засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. Детально було проаналізовано ситуацію на передовій, енергетичному фронті, на кордонах.

Про це повідомляється на сайті глави держави.

"Доповідали Головнокомандувач, командувачі, керівник розвідки, прем'єр-міністр, міністр оборони, керівник прикордонників. Знаємо, до чого готується ворог. Відповідатимемо і далі звільнятимемо нашу землю", - наголосив Зеленський.

Також було проаналізовано ситуацію з поставками українським захисникам – техніка, боєприпаси, зв'язок, зимові речі.

Крім того, йшлося про протидію ракетному та дроновому терору. Відсоток збиття став більшим, але є ще над чим працювати. Найближчими тижнями очікуємо на хороші новини з ППО та ПРО для України.

"Ситуація на передовій за добу не зазнала істотних змін. Найбільша жорстокість окупантів, як і раніше, сконцентрована на Донбасі. Але постійні бої продовжуються і на інших ділянках фронту – це понад тисячу кілометрів лінії бойових зіткнень", - сказав президент.

Читайте також: Зустріч з Путіним на саміті G20: що сказав Зеленський, відео

Глава держави додав, що йде тісна робота з партнерами, щоб Україна могла здобути більше танків, "броні", артилерії. Наступні тижні з цього погляду будуть дуже важливими.

Зеленський також розповів, що наступного тижня буде запущено ще один фандрейзинговий напрямок – для збирання коштів для флоту на морські дрони.

"Думаю, що абсолютно кожен розуміє, що це і для чого це, і впевнений, що мільйони людей підтримають і такий напрямок у нашій обороні. Як це працює – усі вже бачили. І це тільки для захисту нашої, нашої морської акваторії, на чуже" ми не претендуємо", - резюмував президент.

Як писав "Апостроф", раніше Зеленський розповів, чому неможливі переговори з Росією.