RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Він не воює в Україні: куди пропав терорист Гіркін

Ексватажок проросійських бойовиків "ДНР" Ігор Стрєлков-Гіркін, який збирався на війну, насправді не воює в Україні в лавах військ РФ. Він може займатися навчанням і вербуванням російських солдатів.

Таке заявив журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв у коментарі голландському телеканалу NPO 1.

Читайте також: ЗСУ знищили соратника Ігоря Гіркіна: що відомо

За його словами, команда Bellingcat багато років вивчала матеріали про підозрюваних у катастрофі MH17, зокрема, Гіркіна.

"Що стосується місцезнаходження Гіркіна: він не воює на фронті в Україні, а працює в російській армії. Він навчає і вербує добровольців на війну”, - наголосив журналіст.

Раніше у жовтні Гіркін зник із соцмереж, які до того активно вів, критикуючи російське військове керівництво за провали у війні.

Згодом, за даними блогера "воєнкора Котьонка", Гіркіну нібито "вперше за вісім років" було дозволено поїхати на війну в Україну, саме тому він "не світиться" ніде.

Після такої новини українські активісти й військові пообіцяли нагороду за затримання Гіркіна.

Як відомо, Гіркін-Стрєлков у 2014 році був одним із тих, хто починав війну на Донбасі. Також він один із обвинувачених у міжнародній справі про збиття Росією малайзійського Boeing рейсу MH17 на Донбасі влітку 2014-го.

Нагадаємо, що раніше російський військовий пропагандист Владлен Татарський заявив, що Гіркіну дозволили служити у добровільному батальйоні.