RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Відключення світла 5 листопада: де ввели погодинні графіки

Диспетчерський центр "Укренерго" ввів графіки погодинних відключень електроенергії в суботу, 5 листопада, для споживачів у місті Київ, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській областях.

Про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Facebook.

Читайте також: Звикаємо жити без світла: що має входити до базового аварійного набору в кожному будинку

"Сьогодні, 5 листопада, з 6 години ранку Диспетчерський центр НЕК "Укренерго" надав операторам розподільчих мереж (обленерго) обсяги для обмеження електропостачання в форматі ГПВ для споживачів у м. Київ, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській областях", - йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що погодинні відключення відбуваються за розкладом, який складають обленерго для кожного регіону України окремо. Такі відключення потрібні для зменшення навантаження на мережі, забезпечення сталого балансування енергосистеми, а також для уникнення повторних аварій у результаті ворожих обстрілів.

Графіки можна знайти на сайтах розподільчих компаній (обленерго)Є, контакти яких також є на сайті Міністерства енергетики України.

Раніше ми писали, що має бути у будинку українця на випадок тривалих відключень.