RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Як розігріти їжу, якщо вдома немає світла: корисні лайфхаки

У цьому році на українців чекає найважча зима, тому вміння розігріти або приготувати їжу за відсутності електрики може стати необхідним. Щодня інформація про віялові відключення світла в українських містах оновлюється, але українців попередили, що такі заходи триватимуть ще довго.

Про це повідомляє sud.ua.

Розвести вогонь

Це максимально перевірений спосіб для того, щоб розігріти чи приготувати їжу. Цей варіант підійде людям, які живуть у приватному будинку. Крім того, розвести багаття можна і у дворі багатоповерхівки, якщо, звичайно, сусіди не будуть проти.

Для цього потрібно мати дерево, вугілля, сірники, запальничку, металевий посуд та продукти. Схема така – потрібно розвести багаття, встановити мангал чи підвісити баняк, далі – готувати продукти залежно від побажань.

Туристичний примус

Примус не просто так називають туристичним, оскільки він користується популярністю у мандрівників. Газовим примусом називають спеціальний пальник, що працює на газовому балоні.

Принцип роботи такий: потрібно розкрутити балон та поставити посуд на плиту. Плюс цього методу у простоті та компактності примусу.

Портативна газова плита

Тут усе схоже використання примусу. Портативна плита може бути газовою або електричною. Зважаючи на ситуацію в нашій країні, звернути увагу саме на другий варіант. Газові настільні плити можуть працювати від магістрального трубопроводу або на портативному газовому балоні. Ці плити дуже легкі (до десяти кг), тому зручні у використанні. Крім того, вони дуже швидко нагріваються, тому у вас буде час і розігріти їжу, і приготувати каву .

Раніше ми розповідали, що в одному з регіонів України скасували віялові відключення світла. Зокрема, на Рівненщині вдалося стабілізувати енергетичні системи, завдяки чому побутовим споживачам не планують найближчим часом відключати електроенергію.