RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

У Скадовську окупанти повісили біля будівлі суду українську патріотку: фото та деталі трагедії

У Скадовську російські окупанти публічно повісили сестру переселенки з Дніпра за її проукраїнську позицію.

Про злочин Financial Times розповіла сестра-близнючка загиблої, дніпрняка Наталія Чорна.

Читайте також: Під Скадовськом горить склад окупантів: фото та відео

55-річну Тетяну Мудренко окупанти вбили у середині жовтня. Сестра розповіла, що українку повісили навпроти будівлі суду, а у свідоцтві про смерть написали "механічна асфіксія".

Тетяна родом із Дніпра, але переїхала до Скадовська до чоловіка, там і залишилася жити. Після початку повномасштабної війни жінці вирішила не залишати вже рідний для неї Скадовськ, бо полюбила його та вірила у перемогу України.

Про затримання сестри Чорної розповіли учасники закритого проукраїнського чату, до якого вона вступила перед початком війни.

"Незабаром мені надіслали інформацію з одного сайту про мертву жінку. У неї сліди задушення. Мовляв, жінка гуляла з собакою і розвідувала в орків інформацію. Та ще перед будівлею суду. Таню називали „очі Скадовська". Навіть чоловік не знав, чим вона займалася. Її, мабуть, здали поліцейські-колаборанти. Але Таня точно нічого не випитувала. Що бачила — те й бачила…", - розповів сестра сайту "Факти".

Після цього Чорна почала дзвонити окупантам, але вони їй загрожували. Спочатку росіяни заперечували смерть сестри, але 15 жовтня підтвердили. Вона отримала фотографію тіла сестри з моргу та виведення судмедексперта, в якому причиною смерті вказали удушення.

"Одна місцева мешканка розповіла мені, ніби Тетяну поліцейські-колаборанти показово повісили перед будівлею суду. Люди кажуть, що причиною могла стати фраза сестри „Скадовськ – це Україна", а в місцевій інтернет-спільноті писали, що в той час, коли Тетяну і Анатолія тримали в дільниці, там разом із колишніми українськими поліцейськими пиячив місцевий колаборант „Утя". Він кричав: „Бий цих кропів!"

Медійна ініціатива за права людини повідомляє про те, що у місцевих пабликах говорять, що до вбивства патріоки може бути причетний окупаційного карного розшуку так званої поліції Скадовська Ігор Іванович Кузьменюк.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що у селі Борівському під Сєвєродонецьком окупанти у власному будинку вбили відомого волонтера Олександра Кононова.