RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

Всі новини

Деокупація Ічкерії: чеченці у листопаді проведуть міжнародний з'їзд

25-26 листопада цього року чеченська діаспора планує провести Перший міжнародний з'їзд у Франції, де має намір обговорити шляхи деокупації Ічкерії.

Про це повідомив чеченський політичний та військовий діяч Джамбулат Сулейманов, розмістивши відповідні запрошення у Facebook.

Читайте також: Кадиров - зрадник і має бути покараний за чеченськими звичаями - син Аслана Масхадова

Зазначається, що з'їзд організовує рух "Єдина сила" в особі Джамбулата Сулейманова та сина колишнього президента невизнаної Ічкерії Аслана Масхадова - Анзора Масхадова.

На Міжнародному з'їзді об'єднаної діаспори Чеченської республіки Ічкерія будуть підняті питання повернення незалежності Ічкерії та стратегії розвитку анексованого Російською Федерацією регіону після його деокупації.

"Ми зберемося в такому широкому колі для узгодження наших подальших кроків, призначення представників наших інтересів та визначення конкретних завдань", - йдеться у запрошенні.

З'їзд було анонсовано 1 листопада на прес-конференції у столиці України із основним мотивом - швидка деокупація та повернення на батьківщину.

Нагадаємо, що 18 жовтня український парламент оголосив Чеченську республіку Ічкерія територією, тимчасово окупованою РФ, та засудив геноцид чеченського народу.