RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

14 травня

Всі новини

Проти ЗСУ на Херсонщині готують провокацію: ISW пояснив, у чому план Кремля

Країна-терористка Росія імовірно готує провокацію на Херсонщині: російські окупанти можуть обстріляли житлові райони й звинуватити в цьому Україну, зокрема, днями вони розіслали абонентам російських мобільних операторів у Херсоні повідомлення про нібито підготовку ЗСУ масованого обстрілу.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) станом на 8 листопада.

У зв'язку з вищенаведеними фактами російська адміністрація на тимчасово окупованих територіях навмисне проводить гучну інформаційну кампанію про так звану "евакуацію" населення з прифронтових районів Херсонщини.

Читайте також: Не депортація, а "турбота": Путін закликав вивезти всіх людей із окупованого Херсона

Військові аналітики проаналізували заяви колаборанта Кирила Стремоусова, який зазначав, що 7 листопада - це останній день організованої "евакуації" із західного берега Дніпра, а також заяви проросійських воєнних оглядачів, для котрих 7 листопада - це дата закінчення саме централізованої "евакуації", а після неї розпочнеться новий етап - приватні "евакуації".

Важливо наголосити, що останній катер, який перевозив мирних мешканців Херсона на східний берег Дніправ, відплив 8 листопада, сьогодні, нібито через хвилювання щодо "зростання загроз для цивільного населення".

"Російські офіційні особи також можуть встановлювати додаткові інформаційні умови, щоб звинуватити українські сили в загрозі життю цивільного населення, називаючи припинення централізованої адміністративної евакуації необхідним для захисту цивільного населення", - пояснили в ISW.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що означає зникнення прапора Росії в Херсоні.