RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Як збільшити час горіння свічки: лайфхаки та "рецепти"

Мешканцям кількох областей України через руйнування енергетичної інфраструктури довелося зіткнутися з відключеннями електрики, через що виник підвищений попит на свічки, які, на превеликий жаль, згоряють досить швидко.

"Апостроф" пише, як змусити свічку горіти довше.

Свічку можна покласти в морозильну камеру на годину-півтори, щоб віск замерз і ущільнився. Така свічка горітиме вдвічі довше.

Читайте також: Свічки для дому: як вибрати і які горять довше

Чим довше гніт, тим свічка згоряє швидше. Тому зайве варто обрізати, зробивши так, щоб шнур не височів над воском більш ніж на сантиметр.

Щоб свічка послужила більше, ще під час першого "розпалювання" вона повинна горіти довше, аби верхній шар воску розтанув рівномірніше. Інакше посередині утворюється тунель, куди западе гніт, і свічка тоді швидко згорить.

Для кращого горіння свічки розплавлений зайвий віск чи парафін треба зливати. Крім того, протяги заважають свічкам горіти рівно, вона може почати диміти та капати.

Якщо свічка тріщить, швидше за все, вона відволожилася. Її необхідно просушити, обрізати верх разом із ґнотом і запалити знову.

Щоб свічка горіла повільніше, потрібно насипати трохи солі у розплавлений парафін чи віск.

Крім того, свічку можна модернізувати і тонка церковна свічка, яка завжди горить не більше 15 хвилин, прослужить 10-11 годин.

Свічку треба встановити в чарку й обрізати по висоті, щоб тіло свічки не виходило за край тари. Свічку потрібно намертво встановити в тарі, приклеївши, наприклад, гіпсом, і налити в чарку масло, щоб воно якраз трохи покривало гніт.

Нагадаємо, раніше ми писали, як обігріти кімнату за допомогою однієї свічки.