RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

Параскева П'ятниця: сильні молитви про народження дитини, заміжжя та зцілення

10 листопада Церква вшановує пам'ять святої Параскеви. Дівчина, принісши обітницю дівоцтва та відрікшись від усіх благ, зазнала мученицької смерті. Святій моляться про заступництво для родини, про народження дітей у разі безпліддя та про гідних наречених.

"Апостроф" зібрав дієві молитви святій Параскеві.

Читайте також: Церковний календар на листопад 2022 року: список головних свят

Молитва святій мучениці Параскеві П'ятниці про заміжжя

"О свята і преблаженна мучениця Христова Параскево, красо дівоча, мучеників похвало, великодушних зерцало, премудрих подив, віри християнської хранителько, ідольських лестощів викривальниці, Євангелія Божественного поборнице, заповідей Господніх. Христа Бога, що світло веселиться, сугубим вінцем дівоцтва і мучеництва прикрашена!

Молимо тебе, свята мученице: буди про нас (імена) печальницею до Христа Бога, моли Всемилостивого, що словом очі сліпим відкриє, нехай визволить нас від хвороби очей наших, тілесних разом і душевних; розжени твоїми святими молитвами темний морок, що прибув від гріхів наших, випроси у Отця Світла світло благодаті душевним і тілесним очесам нашим; просвіти нас, затьмарених гріхами, світлом Божої благодаті, так твоїх заради святих молитов дасться безчесним солодкий зір.

О, велика угодниця Божа! О наймужніша діво! О міцна мучениця свята Параскево! Святими твоїми молитвами будь нам грішним помічниця, заступайся і молися за окаянних і зело недбайливих грішниць, прискори на допомогу нам, бо зело немічні ми. Моли Господа, чиста дівчино, моли Милосердного, свята мученице, моли нареченого твого, непорочна Христова наречена, нехай твоїми молитвами посприявши, мороку ж гріховного позбудемось, у світлі істинної віри і діянь Божественних прийдемо у світ вічний, що ти нині світло блищаєш славою і веселістю нескінченною, славословиш і оспівуєш з усіма Небесними Силами Трисвятительне Єдине Божество, Отця і Сина і Святого Духа, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь".


Молитва святій мучениці Параскеві П'ятниці про заступництво для родини

"Свята невісто Христова, багатостраждальна мученице Параскево! Знаємо, що ти з юности всією душею своєю та всім серцем полюбила Царя Слави, Христа Спасителя, і Йому Єдиному уневістилася, роздавши свої маєтки нужденним і бідним. Ти силою благочестя свого, чистотою та праведністю, як сонячним промінням засяяла, живучи свято серед невірних і безстрашно проповідуючи їм Христа Бога. Ти з дитинства свого, навчена батьками, завжди побожно шанувала дні викупних страстей Господа нашого Ісуса Христа, і заради Нього сама добровільно постраждала. Ти, правицею ангела Божого від невиліковних ран дивно зцілена, прийнявши невимовну світлість, здивувала невірних мучителів. Ти іменем Господа нашого Ісуса Христа і силою молитви своєї в капищі поганському всіх ідолів додолу скинула й на порох обернула. Ти, опалювана свічками, самою молитвою своєю до всесильного Господа погасила вогонь природний і полум’ям, яке чудесно запалив ангел Божий, попаливши запеклих беззаконників, багато людей привела до пізнання Бога істинного. Ти, на славу Божу прийнявши від мучителів усічення голови своєї мечем, славно закінчила свій страдницький подвиг, зійшовши душею на небеса, в оселі жаданого Жениха твого Христа, Царя Слави, Який радісно зустрів тебе небесним привітанням: "Радуйтеся, праведники, бо мучениця Параскева увінчалася!". Тож і ми сьогодні вітаємо тебе, багатостраждальна, та дивлячись на твій образ святий, розчулено взиваємо до тебе: всече́сна Параскево! Знаємо, яку велику відвагу маєш ти перед Господом.

Ублагай Його, Чоловіколюбця, і за нас, що стоїмо та молимося тобі, щоб дарував Він і нам, як тобі, терпіння та благодушність у бідах і скорботах, щоб дарував Він заради піклування твого й заступництва радісне, щасливе та мирне життя, здоров’я і спасіння та в усьому добру допомогу Україні нашій, щоб зіслав святе Своє благословення і мир; щоб подав твоїми святими молитвами усім православним християнам ствердження у вірі, благочесті та святості, поступ у християнській любові й у всіх чеснотах; щоб очистив нас, грішних, від усякої скверни та пороку, щоб огородив нас святими Своїми ангелами.

Нехай заступить, збереже й помилує всіх святою Своєю благодаттю і зробить спадкоємцями та причасниками Небесного Свого Царства. І так отримавши спасіння святими твоїми молитвами, піклуванням і заступництвом, всеславна невісто Христова Параскево, прославимо всі пречисте й величне ім’я дивного у святих Своїх Бога істинного: Отця, Сина і Святого Духа, завжди, нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь"
.

Молитва святій мучениці Параскеві П'ятниці про народження дітей


"Милосердний і всемогутній Боже, Отче Вседержителю, Ти могутньою силою Своєю з нічого все сотворив і поклав початки всього, що існує в світі. Ти створив людину на подобу Твою і образ Твій і високою тайною освятив союз подружжя чоловіка і жінки - як образ Свого єднання з Твоїм вибраним народом і Христа Спасителя з Церквою. Сам і нині споглянь, Господи, на молитву недосконалих рабів і водночас - дітей Твоїх і згадай закон Твій про помноження роду людського. Зглянься, Милосердний, на нас, що союзом подружнім з'єднані, бо благаємо допомоги Твоєї.

Будь милостивим Покровителем нашим, вислухай наше благання і пошли нам Твою благодать і ласку дітородження. Нехай буде над нами милість Твоя, нехай розв'яжуться узи неплідності нашої та дарований буде нам плід лона на добро, щоб ми побачили дітей синів своїх аж до третього й четвертого покоління і до бажаної старості дожили та ввійшли у Царство Небесне. Бо Тобі належить всяка слава, честь і поклоніння з єдинородним Твоїм Сином, Господом нашим Ісусом Христом, і пресвятим, благим і животворящим Твоїм Духом, - нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь".

Раніше "Апостроф" публікував місячний календар на листопад 2022 року.