RU  UA

Починаються змагання з перекидання резервів: експерт про майбутні бої на півдні України

Українські військові не будуть брати прямим штурмом Енергодар Запорізької області, а лише після того, як буде здійснена контрнаступальна операція на Мелітополь та Бердянськ.

Про те, як ЗСУ визволятимуть південь, у коментарі Апостроф ТV розповів військовий експерт Олег Жданов.

Читайте також: Переламані кістки черепа: під Херсоном знайшли могили мирних жителів, фото

Він зазначив, що першу лінію оборони російські окупанти почали готувати на адміністративному кордоні Криму ще 2015 року і вона вважається серйозною оборонною лінією.

"Зараз починається змагання, хто перший перекине резерв. Судячи з того, як виходили російські війська, то основну частину своїх військ вони вивели разом із технікою. Цим обумовлюються і швидкі просування наших військ, не було вже кому чинити опір, були тільки ар’єргарди, які ми там розбивали і просувались уперед. І сьогоднішній підрив ранковий мостів через річку Дніпро. Зараз хто перший перекине резерви, той буде мати перевагу", - зауважив він.

На переконання експерта, надалі ключовим напрямком протистояння стане Донецький напрямок, де в Росії багато політичних і економічних завдань.

На Запорізькому напрямку українським військовим доведеться діяти дуже обережно, враховуючи небезпеки для Запорізької АЕС.

"Енергодар буде звільнюватись не прямим штурмом, а після того, як ЗСУ проведуть контрнаступальну операцію на Мелітополь і Бердянськ. Якщо ми прориваємось на Мелітополь, він потрапляє в оточення, і тоді російські війська будуть змушені покинути місто. Вести активні бойові дії там дуже небезпечно, враховуючи Запорізьку АЕС і кількість речовин що зберігаються в цих шести атомних реакторах", - додав Олег Жданов.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що мешканці Херсона натовпом зустрічали військовослужбовців Збройних Сил України в місті.