RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Херсоні оживає життя: які послуги та сервіси повертаються до міста

Сьогодні, 11 листопада, Міністерство оборони України офіційно підтвердило звільнення Херсона від російських окупантів. До міста, яке протягом тривалих місяців перебувало в окупації, з українськими військовими повернулося і нормальне життя.

"Апостроф" розповідає про те, які послуги та сервіси вже повертаються до Херсона.

Читайте також: Зустрічають натовпи народу: у мережі виклали фото з бійцями ЗСУ у Херсоні

Поліція

Голова Національної поліції України Ігор Клименко повідомив, що 500 поліцейських уже розпочали роботу на деокупованій території Херсонської області. Найближчими днями планується збільшити поліцейську присутність до 2 тисяч працівників. Клименко також розповів про те, що зараз поліцейські Херсонщини зафіксували 400 військових злочинів, скоєних окупантами, і продовжують ці злочини фіксувати. З цією метою створено значну кількість слідчо-оперативних груп, які мають досвід роботи на деокупованих територіях в інших регіонах держави, а потім ефективно та професійно виконуватимуть ці завдання.

Укрпошта

В "Укрпошті" також заявили про своє повернення: "відновлюємося та закріплюємось у Херсонській області"!

"Зараз ми для вас у 72 населених пунктах Херсона. Слідкуємо за просуванням ЗСУ на півдні, щоб одразу ж помчати далі", - написали на каналі "Укрпошти".

Крім того, "Укрпошта" оголосила про запуск нової поштової марки "Херсон – це Україна".

АТБ
З гуркотом та Українським прапором на кабіні до Херсона буквально влетіла вантажівка АТБ, яка привезла в регіон не тільки їжу, а й спогади про нормальне життя, яке так намагалися відібрати окупанти! Відео викликало справжній ажіотаж у соціальній мережі.

Телебачення

Крім того, на Херсонщині відновлено трансляцію українського телебачення. Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

ДПЕК

Енергетики компанії ДТЕК пообіцяли допомогти відновити електропостачання у звільненому Херсоні.

"Компанія готова направити до регіону додаткові аварійно-відновлювані бригади з усією необхідною спецтехнікою, щоб якнайшвидше відновити електромережі на деокупованих територіях", - йдеться у повідомленні ДПЕК.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ звільнили ще один великий населений пункт під Херсоном.