RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Ворог збирається мстити за Херсон: у Чорному морі знову помітили носії крилатих ракет

Країна-терористка Росія вивела в Чорне море два ракетоносці з 16 крилатими ракетами "Калібр" на озброєння після того, як оголосила про "відхід" з правобережжя Херсонської області.

Про це повідомили в ОК "Південь".

17 одиниць з корабельного угруповання російського флоту продовжує маневрувати в Чорному морі і, на думку військових, натякати, що буде помста за так звані "складні рішення" Кремля щодо Херсона.

Читайте також: ЗСУ продовжують деокупацію півдня України: фото та мапа звільнених сіл

"А отже, цілком ймовірні повтори масованих ракетно-дронних обстрілів по всій території України", - написали в ОК "Південь".

Водночас ворог перекидає підрозділи й військову техніку на лівобережжя Херсонщини, облаштовує там оборонні рубежі й обстрілює українські позиції на правобережжі. Російські окупанти "екстрено пакуються в плавзасоби, які здаються придатними до переправи" й тікають, оскільки Збройні Сили України наближають лінію фронту до лівого берега.

Разом з цим українська тактична авіація двічі вразила місця дислокації сил та техніки російських окупантів, тоді як артилерійські підрозділи виконали понад 50 завдань, знищуючи ворожу логістику й систему управління. Також ЗСУ збили ворожий розвідувальний безпілотник "Орлан-10", знищили три танки, самохідну гаубицю Мста-С та 11 одиниць іншої авто- та бронетехніки окупантів.

Підтверджені втрати окупаційно-терористичного війська Росії в живій силі - це 50 окупантів, ще двоє окупантів здалися в полон.

Тоді, коли Сили оборони України знищують російських військових і їхню військову техніку, окупанти завдають ударів по житлових кварталах мирних населених пунктів: снаряди від "Граду" влучили в приватний будинок у Новоолександрівці та зруйнували його, під ворожими ударами "Градів", "Ураганів" і важкої артилерії опинився Нікопольський район, у Мирівській громаді у 10-річної дитини осколкові поранення.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські загарбники почали окопуватися на півночі Криму.