RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Як захистити техніку під час аварійних відключень світла: українцям дали поради

В Україні внаслідок російських терористичних ударів повсякчас вводять аварійні відключення електроенергії, що може негативно позначитися на справності електроприборів через перепади напруги.

У ДСНС розповіли, як вберегти себе від час аварійних відключень світла та зберегти майно.

Перш за все, потрібно відмикати електроприлади від мережі й використовувати стабілізатори напруги, а вмикати прилади варто поетапно й тільки через 30 хвилин після подачі струму, щоб не було різкого стрибку споживання.

Читайте також: Свічки - не завжди вихід із ситуації: чим їх можна замінити під час тривалого відключення світла

Також у ДСНС радять купувати винятково сертифіковані електроприлади та електротехніку тільки в ліцензованих точках продажу й користуватися ними за інструкцією, оскільки неякісна техніка може спричинити чимало проблем для вас й електромережі.

Під контролем необіхідно тримати й прилади обігріву й генератори. Останні можна ставити лише за межами приміщення.

"Забороняється встановлювати електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати на горючі основи (конструкції). Не намагайтеся самостійно відновити електропостачання шляхом втручання в електрощитові будинків", - наголосили рятувальники.

Навіть у разі тривалих відключень електроенергії й відсутності тепла в жодному разі не треба розводити вогнище на балконі або у будь-якому приміщенні для обігріву.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що робити українцям на випадок відключення опалення.