RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Чи будуть в Україні сильні морози та кучугури: синоптик дав прогноз на зиму

В Україні майбутня зима нічим не відрізнятиметься від попередніх: очікуються як теплі, так і холодні періоди. При цьому інформація про те, що вона буде суворою - не мають наукового підґрунтя.

Про це розповіли в Укргідрометцентрі у коментарі ЗМІ.

Читайте також: Зима буде теплою, але не без сюрпризів: синоптик озвучив прогноз для України

Так синоптики прокоментували повідомлення про те, що зима може виявитися холодною, ще й на тлі можливих проблем з опаленням.

"Ця зима буде такою, як і всі попередні зими. Скажімо так: будуть періоди тепла, а будуть періоди холодів. Але в цілому зараз йде тенденція на глобальне потепління клімату; підвищення температури; парниковий ефект. Наші прогнози це підтверджують. Є певні методики розрахунку. Дуже багато хто каже, що зима буде холодною. Але ці розмови не є науково обґрунтованими", - зазначають фахівці.

При цьому дуже холодні періоди з температурою -25...-30 градусів в Україні будуть тривати максимально до 10 днів, головно - у січні-лютому. Жодних погодних аномалій не буде.

Також не очікується і занадто багато опадів узимку та тривалого снігового покриву. Зокрема, у південній частині країни останніми роками навіть за всю зиму може не бути стабільного снігового покриву. Постійний сніг, як і раніше, очікується лише в горах.

"Найбільш сніжні наші області - західні та північні. Найдовше та найчастіше сніговий покрив зберігається у них. Сніг зимою буде. З більшою ймовірністю, у цих регіонах. А в цілому, у нас вже давно не було такої зими, щоб сніг лежав навіть місяць, не кажучи вже про два. Сніговий покрив, як правило, то сходить, то знову з’являється. Це - наслідок коливання тепла та холоду... Гори - це окрема розмова. У горах вже цьогоріч на горі Піп-Іван був сніг, замети та все інше", - додали синоптики.

Раніше повідомлялося, що 15 листопада порадує українців сухою та сонячною погодою, а наступного дня Україну накриє холодна повітряна маса та можливі опади з мокрим снігом.