RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

По Україні почалися аварійні відключення світла після обстрілу

15 листопада у низці міст України після чергового масованого ракетного удару Росії почалися аварійні відключення електроенергії. Під обстріли знову потрапили об'єкти критичної інфраструктури.

Про це повідомив керівник мер Києва Віталій Кличко.

Читайте також: Опубліковано відео з місця влучення ракети по житловому будинку в Києві

"Через масовану ракетну атаку, за розпорядженням НЕК Укренерго, енергетики розпочали екстрені відключення світла по всій Україні. Зокрема, і в столиці", - зазначив він.

Так, у Києві щонайменше половина клієнтів залишається без електропостачання.

Кличко наголосив, що це необхідний крок задля балансування енергосистеми та уникнення аварій на обладнанні. При цьому графіки стабілізаційних відключень наразі не діють.

У мережі повідомляють, що у Рівному після ракетного удару по об’єкту критичної інфраструктури деякі частини міста залишилися без електрики.

Також Росія вразила об‘єкт критичної енергетичної інфраструктури на Львівщині, після чого у Львові виникли проблеми з електропостачанням, а також перебої в роботі мобільних операторів, розповів начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Аварійні відключення світла застосовано і в Житомирі, Харкові, Дніпрі та Одесі.

Нагадаємо, що 15 листопада Росія завдала чергового масованого ракетного удару по Україні, запустивши багато ракет. У Києві влучили у два житлові будинки.