RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

У Херсоні п'ятий день святкують визволення міста: фоторепортаж

У п'ятницю, 11 листопада, Збройні сили України звільнили Херсон - місто знаходилося під російською окупацією з кінця лютого 2022 року. Жителі Херсона продовжують святкувати і на п'ятий день після звільнення.

Про це повідомив кореспондент "Апострофа" Роман Пєтушков.

Наш колега побував у звільненому нещодавно місті та підготував фоторепортаж.

Читайте також: Херсон закрили на виїзд та в'їзд: що відбувається.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

"Попри далекі звуки артилерії люди продовжують приходити в центр міста. Тут вони можуть зарядити свої гаджети, зателефонувати рідним, тут вже є стабільний мобільний зв'язок. Також сюди постійно прибувають волонтери які роздають людям продукти та медикаменти. В місті в цілому все ще немає ні води ні світла ні тим більше опалення", - каже кореспондент. Він додав, що настрій у людей дуже рішучий: усі дякують ЗСУ та просять військових підписати українські прапори.

Люди також охоче розповідають про те, як пережили російську окупацію, зазначивши, що для них найголовнішим завданням було вижити та дочекатися повернення Херсона під контроль України.

"Особливо порадувала малеча: вона бігає, обліплена шевронами, які їм дарують наші військові. Вони називають себе зірками та охоче просять сфотографуватися", - резюмував кореспондент.

Нагадаємо, Збройні сили України вже деокупували майже 78 тисяч кілометрів території, яку Росія захопила після початку повномасштабної війни 24 лютого 2022 року.