RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Як зміниться перебіг війни в Україні взимку: прогноз Пентагону

Збройні Сили України підготовлені до бойових дій у зимових умовах набагато краще за російське окупаційно-терористичне військо, завдяки чому перевага в повномасштабній війні залишиться на боці України.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін 16 листопада на на брифінгу за підсумками сьомого засідання контактної групи з питань військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн".

За його словами, зимові бойові дії сприятимуть ЗСУ, зазначивши, що партнери передали Україні велику кількість зимового спорядження й були "дуже й дуже щедрими". Водночас країна-терористка РФ зіштовхнеться зі складнощами спорядити своє військо на зиму.

Читайте також: Підсумки засідання "Рамшайн-7": яке озброєння отримає Україна

Крім того, Збройні Сили України ускладнюють логістичне забезпечення російських окупантів, знищуючи шляхи сполучення й логістичні центри ворога.

"Російська армія воює у зарубіжній країні. Українці зробили проблемними їхні шляхи постачання. Це буде складно для них – доставляти військам спорядження, необхідне для ефективного ведення бойових дій", - зазначив Ллойд Остін.

Глава Пентагону переконаний, що ЗСУ й надалі матимуть перевагу на фронті та продовжуватимуть знищувати логістичні лінії постачання російських окупантів.

"Українці знають, що дати їм (російським окупантам, - ред.) можливість відпочити, переобладнатися та переозброїтися – це помилка. Це операційна помилка. Я не вірю, що вони припустяться такої помилки", - наголосив міністр оборони США.

Раніше "Апостроф" повідомляв, які можливості мають ЗСУ після визволення Херсона, на думку генерала США.