RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Поворот на зиму: коли Україну заллє дощами та піде сніг

Цього тижня в Україні очікується перший сніг – у четвер, 17 листопада, малорухливі атмосферні фронти принесуть опади у вигляді дощу із переходом у сніг та мокрий сніг.

Про це повідомляє meteoprog.ua.

Читайте також: На Україну йде сніговий фронт: прогноз та карта погоди.

За словами синоптика Ігоря Кібальчича, з середи, 16 листопада, очікується формування невеликого циклону на кшталт "пірнаючого", який низхідною гілкою висотної фронтальної зони опуститься з Фінляндії до північних і східних кордонів України. Атмосферні фронти даного циклону принесуть опади переважно у вигляді мокрого снігу з дощем та подальше зниження температури повітря практично по всій Україні.

У четвер малорухливі атмосферні фронти принесуть опади у вигляді дощу з переходом у сніг та мокрий сніг. На заході та півночі України, а також у Харківській області місцями очікується налипання мокрого снігу та формування тимчасового снігового покриву. На дорогах місцями очікується ожеледиця, вітер північно-східний, 7-12 м/с.

Температура протягом доби опиниться в межах -2…+3 °С, у південних, центральних та південно-східних регіонах +4…+9 °С, у Херсонській області та Криму +10…+15 °С.

У п'ятницю, 18 листопада, опади переважно у вигляді дощу очікуються у Криму, Приазов'ї та на крайньому сході. На півночі України місцями невеликий сніг - на решті території країни буде без опадів. Вітер переважно північно-західний, 7 – 12 м/с: температура повітря вночі становитиме -6…-1 °С, у Криму та на південному сході 0…+5 °С; вдень -2...+3°С, у південних та східних областях +2...+7°С.

У суботу та неділю, 19 та 20 листопада, утримається холодна погода з нічними температурами близько -8…-3°С, а вдень – близько 0°С. Суттєвих опадів не передбачається, лише вдень у неділю на Одещині та Криму пройде невеликий дощ із мокрим снігом.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, чи будуть аномальні снігопади взимку в Україні.