RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Деяким дітям в Україні виплачуватимуть по 5 тисяч на місяць: кого стосується

Жителі Харківської області, які постраждали від військових дій, зможуть отримати від 10 тисяч до 25 тисяч грн від Червоного Хреста, а неповнолітні українці, які внаслідок війни втратили батьків, можуть отримати грошову допомогу у розмірі 5 тисяч грн від польського Фонду імені блаженного священномученика Климентія Шептицького.

Про це повідомили у Мінреінтеграції.

На щомісячну фінансову допомогу можуть претендувати особи віком до 18 років, яких війна позбавила одного або обох батьків.

Заявку на участь у програмі необхідно подати до кінця листопада. Гроші почнуть виплачувати за два тижні після ухвалення позитивного рішення.

Читайте також: Виплатять одразу за 6 місяців: кому з українців надано допомогу в 13 320 гривень

Щоб стати учасником програми, необхідно відсканувати та надіслати до Фонду посвідчення особи заявника-опікуна, а також дитини, якій нараховуватиметься грошова підтримка. Також необхідні скан-копії свідоцтва про народження дитини, свідоцтво про смерть батьків або батька, а за її відсутності - документ, що підтверджує зникнення батьків або встановлення опіки.

Усі питання можна уточнити за телефоном: +38(093)213-76-96, Оксана Похода.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав, що Державний польський фонд імені блаженного Клеменса Шептицького допомагатиме українським дітям-сиротам, які залишилися без батьків через війну, а також жінкам, які перебували в полоні росіян.