RU  UA

ЗСУ можуть повторити херсонський "метод": що відбувається на фронтах і яка є проблема зі зброєю

Східний напрямок зараз є пріоритетним для Росії, оскільки кремлівський режим відчуває незручність через поразку в Херсоні, тому кинув частину виведених звідти підрозділів на схід.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів експерт з міжнародної безпеки Тарас Жовтенко.

Росія намагається перегрупувати там свої підрозділи, поповнивши "чмобіками" та показати хоч якийсь результат.

Читайте також: Херсонський проліт Путіна: коли ЗСУ дійдуть до Криму

Разом з тим на південному напрямку ведуться роботи з укріплення оборони, ЗС РФ триматимуться там всіма засобами, оскільки там вихід на Крим, пояснив експерт.

За його словами, успіхи ЗСУ на херсонському напрямку "кувалися" з кінця літа. Росіян поступово відрізали від логістики, таким чином створюючи перевагу. "Така ж методика може бути використана і на півдні. Вона вимагає часу, але дає результат", - зазначив Тарас Жовтенко.

Він переконаний, що Північноатлантичний Альянс не послаблюватиме військову допомогу Києву, а заяви генсека НАТО Єнса Столтенберга спрямовані на те, щоб стимулювати уряди посилити роботу ВПК і збільшити допомогу.

"Також стоїть проблема технічного обслуговування уже наданої зброї, оскільки вона зараз експлуатується в такому режимі, в якому ніколи не працювала", - розповів експерт, наголосивши на доцільності спільних виробництв боєприпасів натівського зразка на території сусідніх країн.

Тарас Жовтенко зауважив, що Ізраїль готовий надавати Україні ракети, оскільки не зацікавлений в розвитку ВПК Ірану та не може допустити ситуації, в якій Тегеран вирішив би власні проблеми. Росія ж, на його думку, може організувати з Іраном спільні виробництва, в тому числі на власній території, щоб сховати їх від ударів єврейської держави. "Тому, якщо такі виробництва з’являться в Росії, Ізраїль може надати Україні засоби знищення таких виробництв", - припустив Тарас Жовтенко.

Нагадаємо, якщо влада Ірану почне поставляти Росії балістичні ракети, то Ізраїль може передати Україні високоточні балістичні ракети.