RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Захист від ворогів видимих та невидимих: сильні молитви Архангелу Михайлу

У Михайлів день віряни промовляють слова молитв до Архангела Михаїла, аби той захистив їх від усього зла.

"Апостроф" зібрав тексти сильних молитв до свята.

Архангел Михаїл у Святому Письмі - це вождь воїнства Господнього і головний воїн проти сил зла. Водночас він завжди відкритий до молитов щирих вірян, які просять у нього допомоги чи захисту.

Читайте також: Михайлів день: історія свята, традиції, заборони та прикмети

Прочитати тексти молитв можна і в церкві, і вдома. Головне звертатися до Михаїла з чистими помислами й світлою душею.

Молитва святому Михаїлу

О, Господи Боже Великий, Царю Безначальний, пошли, Господи, Архангела Твого Михаїла на допомогу своєму рабу (ім’я), визволи мене від ворогів моїх видимих і невидимих! О, Господній Архангел Михаїл, пролий миро благостині на раба свого (ім’я).

Господній Михаїле Архангеле, демонів Сокрушителю! Заборони всім ворогам, що борються зі мною, сотвори їх як овець та зламай їх, як порох перед вітром. О, Господній великий Михаїле Архангеле, шестикрилий перший княже і воєводе невідомих сил, Херувим і Серафим!

Господній Михаїле Архангеле! Будь мені на допомогу в усьому: в образах, в скорботах, в пустелях, на перехрестях, на річках і на морях тихим прихистком!

Боронь, Михаїле Архангеле, від усякої принади диявольської, де почуєш мене, грішного раба свого (ім’я), який молиться тобі, і закликає Ймення твоє святе, поспіши на поміч мені, і почуй молитву мою, о, Великий Архангеле Михаїл!

Поведи всіх, хто противиться мені силою Чесного Животворящого Хреста Господнього, молитвами Пресвятої Богородиці і Святих Апостолів, і Святого Миколая Чудотворця, Святого Андрія Юродивого і Святого Пророка Божого Іллі, і Святих великомученик Микити і Євстафія, Преподобних Батько всіх святителів і мученик і всіх святих небесних сил. Амінь.

Молитва Архангелу Михаїлу від злих сил

О, святий Михаїле Архангеле, помилуй нас, грішних, що потребують твого заступу, збережи нас, рабів Божих (імена), від усіх видимих і невидимих ворогів, більше ж підкріпи від жаху смертного і від бентеження диявольського і сподоби нас не соромно предстати Творцю нашому в годину Страшного і праведного Суду Його. О, всесвятий, великий Михаїле Архістратиже! Не зневажай нас, грішних, що моляться тобі за допомогу і заступництво твоє в час цей і в майбутньому, але сподоби нас там купно з тобою славити Отця і Сина і Святого Духа на віки віків. Амінь.

Молитва Архангелу Михаїлу про померлих

Святий Архангела Божого Михаїла, якщо мої родичі (імена померлих... і родичів по плоті до Адамового коліна) перебувають у вогненному озері, то виведи їх із вічного вогню своїм благословенним крилом і приведи їх до Престолу Божого Христа, щоб пробачити їм їхні гріхи. Амінь.

Молитва Архангелу Михайлу від ворогів

Господи Боже Великий Царю, Безначальний!

Пошли, Господи, Архангела Твого Михаїла на допомогу рабу Твоєму вилучити мене від ворогів моїх видимих і невидимих.

О, Господа Михаїле Архангеле, демонів скорботнику: заборони всім ворогам, що борються зі мною, сотвори їх, як вівці й розгуби їх, бо порох перед лицем вітру.

О, Господь Великий Архангела Михайла! Шестикрилий перший княже, воєводо небесних сил Херувим та Серафим. О, догідний Михайло Архангел, будь мені помічником у всіх справах у скорботах, печалі; у пустелях, на роздоріжжях, на річках і морях - тихий прихисток. Визволи мене, Великий Михаїле Архангеле, від усяких принад диявольських, почуй мене грішного раба свого (ім'я), що молиться тобі й закликає ім'я твоє святе: прискори на допомогу мені й почуй молитву мою.

О, великий Архангел Михаїл! Переможи все, що протистоїть мені силою Чесного і Животворного Небесного Хреста Господнього, молитвами Пресвяті Богородиці та святих апостолів, святого пророка Божого Іллі, святителя Миколи Чудотворця, святого Андреа юродивого, святих великомучеників Микитів і всіх святих. Амінь.

Молитва-оберіг до Архангела Михаїла

О, святий Михаїле! Ти за всіх людей встав на захист і вберіг від бід кожного, хто потребував Тебе. Подаруй же мені мужності і сил, щоб впоратися з усіма труднощами, що зустрічаються на моєму шляху. Не дозволяй ворогам моїм здолати мене, будь завжди поруч зі мною і стань моїм покровителем. Нехай горе і печаль обходять мене стороною. На віки вічні. Амінь.

Раніше "Апостроф" опублікував красиві вітання й листівки з днем Архангела Михаїла.