RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Як зробити пауербанк та підключити до Wi-Fi роутера, щоб інтернет працював без світла

Фахівці розповіли українцям, як в умовах відключення світла мати безперебійний інтернет. Для цього можна зробити пауербанк та підключити до Wi-Fi роутера, щоб інтернет працював без світла.

Про це повідомляє MC.today.

Читайте також: Як працювати вдома в умовах відключення електроенергії: лайфхаки

Для цього потрібно мати під рукою наступне:

  • автомобільний акумулятор, можна навіть старий;
  • дроти;
  • затискачі-"крокодили";
  • штекери для роутера;
  • мультиметр.

Оскільки автомобільний акумулятор дає 12 вольт, то цього достатньо для живлення роутера, однак спочатку потрібно переконатися, що він розрахований саме на дану напругу. Тому що деякі моделі працюють від адаптерів на 9 вольт, і такі не підійдуть.

Ще треба переконатися, що ви використовуєте оптоволоконне з’єднання. Провайдери можуть надавати послугу GPON, яка працює навіть за відсутності світла.

Для підключення знавці зняли затискачі-"крокодили" зі зламаної електропомпи для автомобіля, прикрутили дроти, а також припаяли штекери. Вони що для роутера, що для блоку GPON однакові. Далі треба перевірити полярність мультиметром, щоб не помилитися де плюсом, а де мінус.

Підключення двох пристроїв необхідне для роздачі Wi-Fi з роутера на телефони та ноутбуки. Якщо потрібне підключення лише одного пристрою, наприклад, ноутбука через LAN-кабель, то достатньо тільки GPON, куди проходить оптоволокно, а від нього можна вивести дріт на ноутбук.

Так, можна заряджати телефон, а для цього необхідний перехідник з "крокодилів" на прикурювач і автомобільний зарядний пристрій.

Ще акумулятор можна використовувати для освітлення.

Раніше ми розповідали, як з однієї свічки можна зробити компактний "обігрівач".