RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Окупанти чинять тиск на працівників ЗАЕС: зведення Генштабу за вечір 25 листопада

Триває 275 день опору українського народу російським окупантам - ворог продовжує зазнавати втрат, натомість критична інфраструктура України постійно зазнає ворожих ударів.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних Сил України.

Противник обстріляв населені пункти Висока Яруга, Стрілка, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ, Амбарне, Фіголівка та Дворічна Харківської області.

Читайте також: Окупанти гинуть сотнями щодня на війні: зведення про втрати на 25 листопада.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник веде активну оборону на захоплених раніше рубежах, здійснює обстріли з танків та ствольної артилерії. Йдеться про населені пункти Берестове, Кислівка, Табаївка та Вишневе у Харківській області, Новоселівське, Стельмахівка, Макіївка та Майдан Луганської області та Торське Донецької області.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках ворог обстріляв з танків та артилерії райони населених пунктів Верхньокам'янське, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Андріївка, Красногорівка, Бердичі, Авдіївка, Першотравневе, Невельське та Мар'їнка Донецької області.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог веде оборону. У той же час були обстріляні населені пункти Вугледар, Пречистівка, Нескучне, Времівка, Новопіль і Зелене Поле Донецької області та Ольгівське, Гуляйполе, Гуляйпільське і Чарівне на Запоріжжі.

На Криворізькому та Херсонському напрямках окупанти не припиняють обстрілів по районах населених пунктів Зміївка, Берислав, Токарівка, Микільске, Антонівка, Чорнобаївка, Білозерка, Велетенське Херсонської області та, власне, міста Херсон.

Ворог зазнає втрат не лише на лінії фронту, а й у тилу. Так, на території Білорусі внаслідок порушення вимог безпеки у нічний час один окупант загинув та один отримав поранення.

В населеному пункті Чаплинка Херсонської області загарбники шукають родичів військовослужбовців-учасників АТО/ООС та працівників силових структур. Крім того, триває пошук залишених житлових будинків для розквартирування особового складу підрозділів російських окупаційних військ.

Противник продовжує тиск на працівників Запорізької АЕС. За наявною інформацією, окремих працівників, які відмовляються співпрацювати з окупаційною владою, не допускають до робочих місць.

У той же час в Сімферополі окупаційна влада проводить заходи інформування населення про дії у разі повітряної тривоги, а також хімічної та бактеріологічної небезпеки.

Раніше ми писали, скільки Росія витратила на війну в Україні від її початку.