RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Особливо важливо найближчими днями: українцям назвали заборонені побутові прилади

Енергетики роблять все, щоб стабілізувати постраждалу від російських ракет енергосистему України. Щоб допомогти їм зробити це, найближчими днями українців закликали не користуватися пральними машинами, мікрохвильовками, електричними духовками та ліфтами.

Про це розповів провідний експерт енергетичних програм "Центру Разумкова" Максим Белявський, пише "Обозреватель".

"Хотів би звернути увагу тих громадян, яким включили електропостачання: варто утриматися найближчі кілька днів від включення частини побутових приладів, таких як пральна машина, мікрохвильові та духові печі. Важливо максимально обмежити використання побутових приладів саме зараз, у цей період, тому що енергосистема зараз балансується" , – закликав він.

Крім того, по можливості варто відмовитись від користування ліфтами, оскільки вони споживають велику кількість електроенергії.

Читайте також: Платити доведеться більше? В Україні вигадали вирішення проблем з електроенергією

Швидкість відновлення та ремонтних робіт знижується в тому числі і через погодні умови (зледеніння окремих ліній електропередач).

"Хоч би як ворог нас обстрілював, ми однозначно все переживемо як на військовому, так і на енергетичному фронті. Енергетики роблять зараз більше, ніж можуть, вони працюють цілодобово", - резюмував експерт.

Раніше "Апостроф" розповідав, як попрасувати одяг без праски.