RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Антициклон Erik несе в Україну арктичні холоди: прогноз погоди до 4 грудня

Досить довго в Україні переважали теплі повітряні маси переважно середземноморського походження, але в останні дні листопада та на початку грудня до країни прийдуть морози.

Таким прогнозом поділився кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич.

Читайте також: Якою буде зима в Україні: прогноз синоптиків на всі три місяці

Згідно з прогнозом експерта, з початку нового тижня в Україні спостерігатиметься поступова зміна повітряної маси на холоднішу, арктичнішого походження. Це пов'язано із сильним антициклоном під назвою Erik, який вже сформований над північчю Європейської території Росії.

Найближчими днями Erik має охопити впливом велику територію нашої країни, через що атмосферний тиск дуже підвищиться, а температура стане мінусовою. Водночас, синоптик не передбачає істотних опадів та снігу. Лише у деяких регіонах України може сформуватися незначний сніговий покрив.

28 листопада Кібальчич прогнозує хмарну погоду із проясненнями, без опадів. Вітер буде східним/південно-східним, до 10 м/с. Вночі у західних регіонах -5...0 градусів, в інших областях -1...+4. Денна температура не перевищуватиме +6 °С, у південних та центральних областях - до +9.

У вівторок на Заході, на Одещині та місцями у північних та центральних областях очікуються опади, на дорогах може бути ожеледиця. Нічна температура повітря становитиме -3…+2 градуси, у південних та центральних регіонах +1…+6, вдень -1…+4 , на півдні та на Закарпатті +4…+9.

30 листопада, у Київській, Чернігівській та Черкаській областях синоптик прогнозує опади у вигляді снігу та мокрого снігу. В решті регіонів опади не очікуються. Нічна температура становитиме -4...+1, денна -2...+3 градусів.

У перший день зими в Україні спостерігатиметься хмарна погода з проясненнями, без опадів. Нічна температура -6-1, на півдні - до 5 градусів зі знаком "плюс". Вдень – до -3…+2.

2 грудня синоптик прогнозує мінливу хмарність, без опадів. Вночі температура повітря опуститься до -6...-1, у південних регіонах та Криму -1...+4°С, вдень -2...+3.

У вихідні, 3 – 4 грудня Кібальчич прогнозує збереження антициклонального характеру без істотних опадів. Температура повітря в нічний час коливатиметься межах -7...-2, вдень -4...+1 градусів. У південних регіонах та на Закарпатті вночі - 0, вдень +1…+6 °С.

Нагадаємо, раніше ми також розповідали про те, якою буде погода у Києві до Нового року.