RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

А якщо блекаут? Як правильно підготуватися до тривалих відключень світла

Країна-терористка Росія буде продовжувати терор української енергосистеми, тому вже зараз варто підготуватися до потенційного блекаута.

"Апостроф" зробив список рекомендацій для підготовки до відключень електроенергії.

Досвід життя в умовах повномасштабної війни навчив українців завжди тримати телефони й павербанки зарядженими, однак цього недостатньо для тривалого блекаута.

Читайте також: Чим освітлювати квартиру під час тривалого блекаута: найкращі ідеї

Насамперед необхідно подбати про запас води й питної, і технічної. Наприклад, набрати воду в усі можливі пластикові пляшки, відра, бочки тощо. Разом із цим слід запастися крупами, консервами, олією, снеками, солодощами й іншими продуктами, які не швидко псуються, а ще скласти аптечку.

Також треба знайти альтернативні джерела освітлення й зв'язку, зокрема для освітлення знадобляться ліхтарі й свічки, а для зв'язку можна використовувати радіо на батарейках. За наявності генератора не забудьте заздалегідь купити достатню кількість палива.

Наступний крок - утеплення. У багатьох людей після відключення електроенергії зникає опалення, тому рекомендовано позбаватися всіх щілин у вікнах, дверях, додати в будинок більше текстильних виробів, купити термобілизну. Якщо ж у вас пічне опалення, то не завадять запаси дров.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що названо три найгірші сценарії для енергосистеми України.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: