RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Який генератор купити: плюси та мінуси бензинового, дизельного та газового

Внаслідок регулярного відключення електроенергії через обстріл критичної інфраструктури російськими окупантами багато українців задумалися про купівлю генератора – важливо знати, які вони бувають і на що звертати увагу.

Про це повідомляє "Апостроф".

Варто відзначити, що при виборі генератора необхідно виходити з розрахунку електроенергії, яка критично необхідна людині для підтримки нормального рівня життя і також подумати, без чого можна обійтися. Адже вартість пристрою залежить, у тому числі, і від його продуктивності.

Читайте також: Які генератори можна ставити на балконі, а які небезпечні для життя

Так, тимчасово з використання можна забрати кондиціонер, мікрохвильову піч, електричні кухонні прилади, бойлер та інші речі. У той же час, генератором можна користуватися для заряджання гаджетів, освітлювальних приладів, безперебійників, підтримання світла в будинку - все це не вимагає великої кількості енергії.

Таким чином, середньостатистична сім'я може орієнтуватися на генератор потужністю 0.8-1.2 KW – у такому разі середнє споживання палива орієнтовно 4-5 літрів бензину за 10 годин роботи.

Генератори бувають бензинові, дизельні та газові.

Серед переваг бензинового пристрою можна виділити його компактність у порівнянні з тим самим дизельним, простота експлуатації та обслуговування, а також доступність. Серед недоліків – шумність, необхідність періодично вимикати пристрій для "перепочинку" та чутливість до палива.

У той же час дизельний генератор невибагливий до палива, не такий гучний, як бензиновий і надійний. Однак і коштуватиме така машина буде дорожче. До недоліків також можна віднести чутливість до холоду та великі габарити.

Перевагами газового генератора можна вважати економічність, відсутність вихлопів із різким запахом та надійність. Але коштує пристрій недешево, він має високу потужність, крім того, можуть бути проблеми із покупкою палива.

Раніше ми писали, як вибрати генератор для дому.