RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Підвищення пенсій українцям: коли буде наступна індексація та на скільки підвищать

Верховна Рада України ухвалила держбюджет на 2023 рік, у якому передбачено збільшення видатків на виплату пенсій, тому, найімовірніше, запланована індексація пенсійних виплат відбудеться, попри повномасштабну війну.

Про це написали Факти ICTV.

За словами міністерки соціальної політики Оксани Жолнович, у 2023 році відбудеться індексація пенсій. На пенсії та соціальні виплати уряд заклав майже 874 млрд грн.

Читайте також: В Україні до кінця року піднімуть прожитковий мінімум: на які виплати це вплине

"Наш бюджет на 23-й рік нарешті затверджено. 21 млрд додано Міністерству соціальної політики порівняно з минулим роком. І це дозволить нам говорити про збільшення коштів для пенсіонерів. Ми плануємо провести індексацію так, як ми і обіцяли, відповідно вже потрошечку будемо наповнювати цей бюджет", – сказала вона.

Як зазначив заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко, Україна обрала соціальну сферу як другу за пріорітетом сферу після сектору безпеки. У зв'язку з цим у березні 2022 року виплати пенсіонерам збільшаться з урахуванням розміру інфляції та динаміки зміни зарплат. Індексація складе близько 5,4%.

Водночас уже з 1 грудня 2022 року мінімальна пенсія в Україні зросте до 2093 грн (на 66 грн), а максимальна до 20 930 грн (на 660 грн).

Раніше "Апостроф" повідомляв, що пенсіонери зможуть отримувати благодійні пожертвування.