RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Виплати переселенцям: кому в листопаді продовжили допомогу

В Україні оновили перелік громад у районах бойових дій, на тимчасово окупованих територіях і тих, що в оточенні, мешканці яких можуть отримувати грошові виплати від держави як ВПО.

Про це повідомили в Мінреінтеграції.

Оновлений перелік територіальних громад (ознайомитися з ним можна за посиланням), які зараз у районах проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), складається з 9 областей.

Читайте також: В Україні дітям-переселенцям роздають зимовий одяг: хто може отримати

Серед них територіальні громади Донецької (66), Харківської (56), Дніпропетровської (10), Луганської (37), Запорізької (62), Херсонської (45), Миколаївської (26), Сумської (19), Чернігівської (4) областей. Всього 325 громад.

Внутрішньопереміщені особи з цих громад мають право на грошову допомогу від держави.

"Інформуємо, що зазначений перелік формується за погодженням Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних і Київської міської військових адміністрацій... Якщо ви зареєстровані в якійсь із зазначених областей, але ваша громада відсутня в цьому переліку, радимо звернутися до своєї військової адміністрації (особисто або через гарячу лінію) й уточнити інформацію", - наголосили в Мінреінтеграції.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як переселенці можуть отримати пільгові кредити на житло.