RU  UA

Чи будуть окупанти йти зі Сватового: експерт озвучив прогноз

Увага росіян зараз прикута до створення лінії оборони біля Сватового в Луганській області, бо якщо окупантам доведеться його залишати, то фактично вони будуть тікати аж до Старобільська.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

За його словами, до Старобільська в агресора відсутні більш-менш ефективні лінії оборони, які могли б стримати контрнаступ ЗСУ.

Читайте також: Окупанти відводять війська із Запорізької області: зведення Генштабу за вечір 1 грудня

"Зараз відбувається початковий етап формування для оперативного оточення Сватового", - зазначив оглядач, пояснивши, що якщо ці дії будуть завершено, то у росіян не буде іншого вибору, як тільки втікати.

Власне, тому вони намагаються хоч якось укріпитися саме в цій локації, розуміючи, що інакше буде зруйнована вся оборона й велика територія Луганщини буде звільнена ЗСУ.

Наразі росіяни мають можливість доставляти необхідне матеріально-технічне забезпечення у Сватове з півночі, а також безпосередньо зі Старобільська.

Автотраса Р-66, яка сполучає Сватове та Кремінну, знаходиться під повним вогневим контролем ЗСУ, тому здійснити якесь перевезення вантажів на цій ділянці є дуже ризикованим кроком для окупантів. "Фактично це дорівнює їх знищенню. Тому Р-66 не використовується повноцінно росіянами", - розповів Олександр Коваленко.

Нагадаємо, як переконані західні аналітики, сили Росії під Бахмутом закінчуються.