RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Не 100 тисяч: у Зеленського озвучили цифру загиблих на війні з Росією

В Офісі Президента України уточнили втрати в українській армії у війні з Росією. За офіційними даними, налічується від 10 тисяч до 13 тисяч загиблих.

Про це заявив радник ОПУ Михайло Подоляк в ефірі Каналу 24.

Читайте також: Ще понад 500 окупантів стали добривом української землі за минулу добу: зведення про втрати ворога

Так він прокоментував слова президентки Європейської комісії Урсули фон дер Ляйєн, яка помилково назвала у десять разів більшу кількість.

"Безперечно, пані Урсула помилилася - це очевидно. Тому вони видалили це відео, прибрали ці цифри - у нас є офіційні оцінки Генштабу, які озвучує верховний головнокомандувач. Вони становлять від 10 до 12,5-13 тисяч загиблих... Так, у нас більше втрат через поранення", - наголосив посадовець.

Водночас число загиблих мирних жителів - не 20 тисяч. Кількість значно більша, враховуючи масові поховання, які виявляють після деокупації територій.

"Ми говоримо на різних міжнародних майданчиках, що Росія воює не з військовими там вона програє війну. Вона воює з цивільним населенням", - додав він.

Раніше у заяві президентки ЄК Урсули фон дер Ляйєн прозвучало число втрат України у війні проти Росії, яке не відповідає дійсності. Воно може стосуватися не тільки втрат загиблими, а й пораненими військовими та цивільними.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що за висновками аналітиків ISW, зусилля Росії на Бахмутському напрямку переважно вже зайшли в глухий кут.