RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Без світла, але з інтернетом: як "добути" Wi-Fi з роутером і без нього

Вічні перебої з енергопостачанням та доступом до інтернету, які виникли через обстріли окупантів, зробили із хитромудрих українців справжніх винахідників.

Зокрема, жителі нашої країни придумали, як за допомогою простих пристроїв користуватися мережевим Wi-Fi, навіть без світла.

Читайте також: Можна підзарядити телефони та гаджети: у київському метро відкрили пункти із зарядками - список станцій

Отримати заповітний Wi-Fi можна за допомогою роутера, підключеного до павербанку. Для початку потрібно зателефонувати на гарячу лінію інтернет-провайдера та дізнатися, чи підключені кабелі до безперебійної мережі.

Далі є три способи користуватися вай-фай без світла.

Спосіб №1

Для того, щоб користуватися Wi-Fi в "темні часи", потрібен спеціальний USB-кабель товщиною до 5,5 мм. Саме за його допомогою можна підключитися до павербанку. Він повинен бути з тригерами, щоб виміряти напругу зарядного пристрою до 12 Вт. Простежте також, щоб він був добре заряджений. Щоб усе почало працювати, потрібно вставити кабель із тригером у роутер, а інший кінець приєднати до павербанку. За кілька хвилин Wi-Fi почне працювати.

Спосіб №2

Крім того, можна використовувати роутер за допомогою USB-проводів DC. Для цього потрібно мати під рукою два такі розміри 5,5×2,1 мм, оптичний термінал та два павербанки.

Далі алгоритм дій такий: потрібно підключити павербанк USB-проводом DC до оптичного терміналу, а інший – до роутера. Після цього вай-фай пропрацює до п'ятої години, залежно від того, наскільки потужний павербанк.

Як розкинути вай-фак без роутера

Є ще один спосіб отримати вай-фай, навіть якщо у вас немає роутера. Для цього потрібно підключити гаджет до кабелю мережного провайдера і вибрати на пристрої функцію "Розкинути інтернет". Після цього можна використовувати ноутбук як роутер. Нові моделі ноутів не мають спеціального гнізда для кабелю, тому потрібно буде використовувати перехідник, який можна купити в спеціальних магазинах.

"Апостроф" повідомляв, як можна знайти Пункти незламності у вашому населеному пункті.