RU  UA

Зима не зупинить бойових дій: експерт розповів про ситуацію на всіх напрямках

Повномасштабна війна з російськими окупантами триває вже 285-й день, росіяни пробують різні тактики на фронті і авіанальоти, і вогневий вал, зараз вони використовують тактику штурмових груп. Окупанти мають невеликі успіхи на південь від Бахмута, але зазнають великих втрат.

Про це розповів військовий експерт, колишній речник Генерального штабу Збройних сил України, капітан І рангу Військово-морських сил Владислав Селезньов в ефірі Апостроф TV.

"Зараз щільність військ за рахунок "чмобиків" значно зросла, тому потрібно більше розвідувального обладнання для більш ефективного відстеження пересування ворога. Росіяни мають значну перевагу у чисельності. Мобілізовано більше людей, аніж у лютому напало на Україну. Вони погано споряджені, але їх дуже багато. Сили оборони щодня знищують до батальйону особового складу, лише близько 500 убитими", - зазначив він.

Сватівський напрямок

Зміна погодних умов – вагомий фактор, проте важливіший чинник – ущільнення ворожих бойових порядків. На першій лінії – незначна кількість бойового складу. Основні сили розміщені у районі Старобільська, щоб не допустити глибокого прориву ЗСУ.

"Зима не зупинить бойові дії. Вони продовжуватимуться згідно з отриманими завданнями командування", - наголосив експерт.

Запорізький напрямок

На Запорізькому напрямку не підтвердилася інформація про втечу росіян із Пологів. У Токмаку та Мелітополі росіяни готуються до оборони. Імовірність ворожого наступу у цьому напрямі невелика. На цьому напрямі неможливо пересуватися приховано. Наразі там йдуть активні артилерійські дуелі.

Читайте також: Чи можливий наступ ЗСУ під час зими: прогноз аналітиків

Херсон

На лівому березі Дніпра працюють партизани та ССО. Імовірність форсування Дніпра дуже низька, оскільки це пов'язано із величезними втратами.

"Тож поки триватиме диверсійна діяльність. Як проходитиме наступ на цьому напрямі, у Генштабу є власні плани. Однак ми дізнаємося про їх лише постфактум", - резюмував Селезньов.

Як писав "Апостроф", раніше розвідка США озвучила прогноз, якою буде війна взимку та навесні.