RU  UA

Сточаться як олівець: комбат розповів про проблеми росіян під Бахмутом

Російські окупанти намагаються наступати по всій ділянці Бахмутського напрямку. Вони продовжують шукати слабкі місця позицій українських сил, але не можуть пробити оборону.

Про це в ефірі Апостроф ТV розповів комбат батальйону "Свобода", майор нацгвардії Петро Кузик.

Читайте також: Окупанти не залишають спит захопити Бахмут: актуальна карта боїв

За його словами, противник намагається, де це можливо, обійти, обстрілюючи позиції артилерією.

"Ситуація не є простою, але скажу, що це ще не перелом в подіях, але вже очевидно те, що ми увійшли в режим реальної роботи по сточуванню наступальних сил ворога. Вони тут сточаться як олівець, якщо не відбудеться якихось екстраординарних подій, це вже очевидно. Пробити оборону вони не можуть. Щоб взяти півтора села, вони вклали пару тисяч людей, і вони змогли утримати ці півтора села дві доби. Потім вдалося відбити позиції, та вирівняти лінію фронту", - зауважив він.

Росіяни змінюють тактику не стільки відносно стратегії та планів, як відносно тих штурмових загонів, які виходять.

Раніше українські позиції штурмували зеки, їх випускали вперед, розміновували ними поля, мінні загородження і дивилися, де знаходяться вогневі точки ЗСУ, а потім накривали артилерією. Після чого підійшли більш професійні мотивовані загони, вони краще екіпіровані та спеціалізуються на нічній роботі.

"Коли ми вибиваємо цей загін, поки він поповнюється, приходять ті, хто спеціалізуються виключно на денній роботі. Але здебільшого вони штурмують невеликими групами, але постійно і в цьому велике навантаження на наших захисників", - розповів Петро Кузик.

Раніше "Апостроф" писав, що успішність майбутнього наступу чи контрнаступу українських військових залежить від перебиття логістичних шляхів.