RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

В Україні розкрили схему фальшивих "спецперепусток" - могли використовувати ДРГ ворога: фото та відео

Служба безпеки виявила на Київщині масштабне виготовлення і збут підроблених документів центральних органів влади та силових структур України. Зокрема аферисти підробляли службові посвідчення та перепустки на спецтранспорт Офісу Президента України, Верховної Ради України, Офісу Генерального прокурора, СБУ, Державного бюро розслідувань та МВС.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Підробки коштували від 50 до 500 доларів в залежності від назви "відомства" і термінів використання. Фальшиві документи могли використовувати російські ДРГ для проїзду автошляхами України.

За даними слідства, оборудку організував працівник проєктної організації в Обухові. Для серійного виготовлення підробок використовував спеціалізовану комп’ютерну техніку установи. Він продавав "документи" через анонімні акаунти в мережах "Даркнет" і "Телеграм". Замовники перераховували гроші на криптогаманці та банківські картки, оформлені на сторонніх осіб.

Читайте також: СБУ прийшла з новими обшуками до об'єктів УПЦ МП: подробиці та фото

Серед встановлених клієнтів були мешканці прифронтових районів Херсонської, Харківської та Донецької областей. Шахрай намагався збути більше двох тисяч фейкових перепусток.

У його помешканні та в офісі компанії, де він виготовляв підроблені документи, правоохоронці виявили:

  • партію фальшивих перепусток і посвідчень;
  • комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами протиправної діяльності;
  • банківські картки, на які надходила оплата за "послуги".

Як повідомляв "Апостроф", на деокупованій Херсонщині СБУ затримала двох колаборантів, які викрадали українців до катівень.