RU  UA

Масло продають за 1400 грн: мер Нової Каховки розповів про жахливі умови життя під окупацією Росії

У місті Нова Каховка на Херсонщині, яке нині окуповане росіянами, майже не залишилося людей через постійні обстріли, мародерство росіян та значне здорожчання продуктів харчування.

Про це в ефірі Апостроф TV повідомив мер Нової Каховки Володимир Коваленко.

"Нова Каховка живе тяжким ритмом життя окупованої території. Сьогодні розмовляв з деякими мешканцями, місто не знає спокою ні вдень, ні вночі. Постійно йдуть вильоти з боку окупантів по правобережній Херсонщині, а з іншого боку, у спустілому місті росіяни постійно мародерять, грабують квартири, приватні будинки. В місті зараз кілограм масла коштує 1400 гривень. Власне кажучи, тяжко в моральному плані. Одна мешканка каже, тільки на півгодини заснеш вночі, як починають стрілянину. Тому йде такий психологічний тиск, який не дає людям відчувати себе більш менше спокійно", - розповів він.

Як повідомляв "Апостроф", після звільнення Херсону від російських окупантів почали з'являтися багато світлин з пограбованими квартирами, зоопарками, музеями та іншими місцями, де мародерили загарбники. Постраждав й Херсонський краєзнавчий музей, звідки росіяни вивезли всі експонати.