RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Ні генератора, ні грошей: у мережі активізувалися шахраї з новою схемою

В Україні шахраї наживаються на проблемах з енергетичною інфраструктурою та крадуть гроші в українців на продажі генераторів.

Про це йдеться у матеріалі "Обозревателя"

На шахрайську схему із продажу генераторів потрапила киянка Тетяна. Як розповіла жінка, вона хотіла придбати генератор мамі у село, але на офіційних сайтах пропонували почекати два-три тижні, доки буде доставка. А ось на сайтах з оголошеннями жінка знайшла сотні пропозицій, причому за ціною на кілька тисяч гривень меншою за ринкову – 58 тисяч гривень замість 78 тисяч.

"Зателефонувала – сказали, є в наявності, саме один залишився", – розповідає киянка Тетяна.

Проте "продавець" запропонував внести передоплату у розмірі 30%, і хоча жінці вдалося вмовити співрозмовника на "символічну" передоплату тисячу гривень, ні генератора, ні грошей вона більше не побачила.

"Я сама в торгівлі півжиття пропрацювала. Розумію, що буває таке: відправляєш товар, потім його ніхто не забирає. В результаті час витрачається, за це пересилання туди-сюди треба платити. Ну я і подумала: тисяча гривень це ж взагалі дрібниця, коли товар коштує 58 тисяч. Заплатила я тисячу гривень. Чекала три дні, потім дзвоню за номером з оголошення – ніхто не відповідає, а самого оголошення вже немає. Ось так уже місяць як ні генератора, ні тисячі гривень", – скаржиться жінка.

Українців попереджають, що купуючи генератор на офіційних майданчиках, ви отримуєте чек та гарантію на товар. Якщо ж вам пропонують відправити передоплату на рахунок, який вказав продавець, без документів та можливості перевірити товар, з великою ймовірністю ви ризикуєте стати жертвою шахрая.

Як повідомляв "Апостроф", у українців потрібно звикати жити в темряві, оскільки відключення світла в країні триватиме щонайменше до березня.