RU  UA

А як же "аналогов нет": військовий пояснив вибухи на аеродромах в Росії

"Бавовна" на російських аеродромах вказує на те, що у росії недостатньо систем ППО для того, щоб закрити всю свою територію.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Раз щось залетіло на аеродром, отже з російським ППО щось не так. Але тут справа трохи в іншому, ППО у них непогане, ми ж використовуємо таке саме, тільки на дві голови нижче за технологіями. Ми знаємо, що у них є і "Панцир", і "ТОР", і "Бук" різних модифікацій, а також С-300 та С-400 та інші засоби ППО, які вони розвивали. Але питання у тому, чи є в них достатньо цих засобів, щоб захистити всю територію рф. Ми знаємо, що основа їхнього ППО знаходиться на наших кордонах. Тому навряд чи росія може повністю перекрити всі регіони та створити ешелоновану ППО. Мабуть, така опція доступна лише таким містам як Москва та Петербург. Напевно, не така вже у них і чудова ППО, як малюють росіяни, як і решта зброї, якій "аналоговнєт", - сказав Ігнат.

Як повідомляв "Апостроф", росія припустилась помилки, розташувавши військову стратегічну авіацію на аеродромах у відносній близькості до України.