RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

"Котики СБУ": з'явилося кумедне фото з обшуків у храмах УПЦ МП

У Службі безпеки відзвітували про результати контррозвідувальних заходів на об'єктах Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) на Херсонщині, Черкащині, Житомирщині та Волині. Також спецвідомство опублікувало цікаве фото, зроблене на місці обшуку.

Про це йдеться у Telegram-каналі СБУ.

Читайте також: СБУ прийшла з новими обшуками до об'єктів УПЦ МП: подробиці та фото

У відомстві зазначають, що за результатами обшуків на об'єктах УПЦ МП знайшли низку доказів державної зради.

Там розповіли, що під час оголошення російськими окупантами анексії чотирьох українських регіонів - херсонський архімандрит настоятель Успенського собору перебував у кремлівській залі. Перед звільненням Херсона священник разом з росіянами втік на окуповані території півдня країни.

СБУ на території собору натрапили на колекцію ікон, які були викрадені з будівлі почесного консула Литви, коли Херсон було окуповано. Також там знайшли перепустки, російські паспорти місцевих священників, одержані під час окупації.

За цими фактами порушили кримінальне провадження за частиною другою статтею 111 (держзрада, вчинена в умовах воєнного стану) ККУ.

У Черкаській області в Красногірському Свято-Покровському жіночому монастирі виявили прапор т. зв. "Новоросії" та бібліотеку з пропагандистською російською літературою.

У Житомирській області в чоловічому монастирі Овруцько-Коростенської єпархії та скиту викрили колишніх кримінальних злочинців, які підтримували зв'язок з абонентами Росії.

Також у монастирі на Житомирщині було виявлено особу, яку з 2020 року оголосили у загальнодержавний розшук як зниклу безвісти.

Окрім того, співробітники СБУ виявили у Свято-Миколаївському Нілецькому монастирі тексти молитов за країну-агресора та російські "підручники" з прославлянням кремлівського режиму.

СБУ опублікувало фото речей, які виявили під час обшуків.

Також оприлюднили цікаве фото з обшуків у храмах УПЦ МП з котиками.

"За результатами обшуків в УПЦ (МП) в мене лишилося величезне питання до Служба безпеки України - ви чого другу кицьку деанонімізували?", - відзначила журналістка програми "Схеми" української служби Радіо Свобода Валерія Єгошина.

Нагадаємо, у парламенті зареєстрували проєкт закону, який передбачає заборону діяльності Української православної церкви (Московського патріархату) в Україні.