RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Морози на руку ЗСУ: експерт розповів, коли чекати на активізацію на фронті

Події на фронті та дії Збройних Сил України найближчим часом залежатимуть від зовнішніх факторів, а не від внутрішніх. Зокрема головним чинником стануть погодні умови та можливість здійснювати маневри чи наступ.

Про це в коментарі сайту "Апостроф" розповів військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, наразі ЗСУ мають можливість провести наступальну операцію, зокрема і на оперативному напрямку.

Читайте також: Де ЗСУ можуть скоро розпочати контрнаступ: названо два напрямки

"Але погодні умови не сприяють активізації бойових дій. І збільшення бойової активності можна очікувати саме на початку 2023 року. Можливості ЗСУ і України зростають. Тому ця активність буде спрямована на звільнення наших територій", - каже Жданов.

На фронті бажанішими були б морози, оскільки це б значно розширило можливості підрозділів української армії в наступальних діях. І в першу чергу – артилерії.

"Україна отримала і отримуватиме допомогу артилерією. Кожна артсистема для нас – величезний плюс. Як би ми не хотіли – артилерія залишається "богом війни". Німеччина нам передає ще 15 гаубиць. І це дуже добре. Це майже артилерійський дивізіон. І ще дають 7 "Гепардів". Вони більш сучасні, ніж є зараз, а саме з цифровим обчисленням стрільби. Тому кожна така одиниця – це величезний плюс", - каже експерт.

Нагадаємо, що наші військові почали використовувати різні новинки на полі бою, які передають Україні західні партнери.