RU  UA

Росіяни ретельно готуються до ударів по Україні: в ЗСУ розповіли схему

Для ракетних ударів по Україні росіяни використовують, зокрема, ракети, які можуть змінювати траєкторію. Загалом процес підготовки до обстрілу займає багато часу та потребує купу інформації.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Так, ракети, які запрограмовані на якусь ціль, слідуючи до неї, можуть змінювати траєкторію польоту. Ми говоримо про високотехнологічну зброю, йдеться про новітні ракети, які запускає стратегічна авіація, так само, як і запускаються ракети з кораблів чф рф", – пояснив він.

Сама підготовка до ракетних обстрілів України в рРосії триває не один день та потребує багато інформації та даних про розташування необхідних об'єктів, по яким буде здійснюватися удар.

"Проводиться збір інформації, розвідінформації, яка допомагає ворогу якомога краще розробити маршрути, запрограмувати ракети на свій маршрут та завдати ударів, випускаючи по декілька хвиль. Ми ж бачимо, що спочатку літаки запускають одну групу ракет, за десять хвилин другу групу ракет, потім третю. Таким чином вони намагаються розосередити увагу та обійти нашу ППО, вони маневрують і безумовно можуть змінювати свій курс, так як управляються оператором через супутникову систему", – розповів Ігнат.

Як повідомляв "Апостроф", президент росії володимир путін цинічно заявив, що масштабні ракетні удари рф по інфраструктурі України нібито наносяться "у відповідь" на дії нашої країни.