RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Україні з'являться десятки тисяч додаткових робочих місць: названо терміни

Багато українців через повномасштабну війну з російськими окупантами втратили роботу, а середня зарплата станом на вересень 2022 року знизилася на 4,8%, або 668 гривень порівняно з довоєнними показниками. В Україні планують створити 26 тисяч додаткових робочих місць.

Про це повідомила міністр економіки Юлія Свириденко під час форуму, пише Telegram-канал Соціалка.UA.

За її словами, це відбудеться протягом п'яти років завдяки збільшенню експорту товарів із високою доданою вартістю. Тобто за кордон продаватимуть не сировину, а вже готову продукцію.

Свириденко наголосила, що в умовах обмеженості логістичних ресурсів ми маємо нарощувати несировинний експорт. Перероблена продукція коштує вдвічі-втричі більше, ніж сировина. До того ж, такий експорт дає приріст робочих місць усередині країни.

Читайте також: Беруть без досвіду та навіть пенсіонерів: українцям запропонували роботу водієм майже за 100 тисяч на місяць

Упродовж найближчих п'яти років таким чином планується збільшити обсяги експорту на 100 млрд гривень та додатково створити 26 тисяч робочих місць.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні на ринку праці відкрили вакансію на посаду швачки з обіцяною зарплатою від 9 до 17 тисяч гривень. Роботодавець запевняє, що готовий взяти на роботу пенсіонера.